Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gherila Urbana

Vineri, 24 Mai 2019

Ultimele comentarii

Constantin Dârzan tr
Individul ăsta este un INFRACTOR care face evaziun
Porniţi la drum! Sf
Parinte Filotei, Ieri un parinte de aici de la
Omul de afaceri Nico
Primarul Ionica nu stie ca strada P Ispirescu nu e
Fiica primarului Ion
NOILE SENTINTE din D
Statul trebuie sa recupereze banii de la falsii re
NOILE SENTINTE din D
Numai la Topoloveni sunt peste 50 de asemenea fals
PROTEST impotriva CE
Google prime supporter and leader of Alphabet, joi
PROTEST impotriva CE
Remarking on how certain inside and European contr
“PRESEI îi lipseşte
E puțin spus.. sinceritatea. personal, am constata
MARIA DINU trimite o
CATA NERUSINARE O ANALFABETA IMPARTE BANU LPUBLIC
Eduard Ciocnitu îi i
Acest ciocniți nu este decât un venetic ticălos si
Două FEMEI trebuie s
spagarele astea douadintre care una are telogie as
FUEGO plătit la PIT
MULTUMIM ARTISTULUI PAUL SURUGIU - FUEGO pentru to
Scandal în PMP Argeş
niste oportunisti acesti indivizi ,cei care au fon
Gelu Tofan îşi extin
Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 eu
RAPORT DNA Piteşti:
Cei doi, impreuna cu primarul de la Sulina au form
EXCLUSIV/ Liviu Drag
Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. N
Traficanții de minor
http://www.mapn.ro/fotodb/20091211/IMG_5642
Traficanții de minor
Cum vine o ploicica mai serioasa e ca o mana cerea
Dosarul Mineriada, d
Câștiguri acasă! Avem planuri mari de dezvoltare!
Fiica primarului Ion
Liuta Draga -soacra, spune-le sa scrie ceva despre
Apartenența politică
Ma numesc Simion Romulus si sunt director la Scoal
Filaj acasă la magna
Cum se imbogatesc unii si altii in schimb fac FOAM
Marius Bălan, candid
Comunicarea destul de greioaie si plina de erori a
Este oficial! S-a în
notarita e cea mai potrivita dar nu stie ce o aste
Este oficial! S-a în
daca e cu doamna notar la primarie, nu mai pleaca
Este oficial! S-a în
mai bine puneti osu la munca sa vedem ce puteti fa
Este oficial! S-a în
Nu sunt toti comunisti#sunt multi care nu stiu pe
Este oficial! S-a în
sa vedem cum ii convingeti pe comunisti sa vina in
Este oficial! S-a în
felicitari pentru Mircea Andrei! Poate auzim si no

Cautare

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Banner
Banner

Supliment politic

Banner

Cele mai citite

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
TRAFIC
Călin Nistor a fost „felicitat” de fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru
Articole - Dosare
Luni, 11 Martie 2013 09:26Fostul ministru liberal al Muncii, Paul Păcuraru, s-a aflat în război deschis cu actualul şef al DNA, Călin Nistor:

„În calitate de ministru, am blocat o afacere națională a lui Dorin Cocoș și a doamnei Elena Udrea și m-am trezit cu dosar la DNA!”

În interviul acordat publicaţiei Gherila Urbană, la începutul anului 2012, fostul demnitar Paul Păcuraru, achitat definitiv într-un dosar de corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a dezvăluit și motivele pentru care domnia sa crede că a ajuns victima unei întregi armate de anchetatori: blocarea unei afaceri naționale, controlată de omul de afaceri Dorin Cocoș, în perioada în care liberalul ocupa funcția de ministru al Muncii. După ce a fost achitat definitiv, Păcuraru a trimis o „felicitare” procurorului Nistor, prin poştă. Aflaţi ce i-a transmis Păcuraru procurorului Anticorupţie, Călin Nistor- fost procuror DNA Bucureşti, fost şef la DNA Piteşti, actual procuror-şef al DNA România, din interviul acordat în eclusivitate săptămânalului Gherila:

# Domnule Păcuraru, v-aţi ţinut vreuna dintre promisiunile anunţate la un moment dat în presa centrală, cu privire la măsurile pe care le veţi lua vizavi de răspunderea magistraţilor DNA în faţa legii?

-          Pentru început, am trimis câte o felicitare fiecăruia dintre cei patru procurori care m-au anchetat în mod abuziv. Inclusiv domnului procuror Călin Nistor, care mi-a deschis dosarul şi care apoi a fost promovat la dumneavoastră la Argeş.

# Ce anume i-aţi transmis domnul Călin Nistor de Crăciun?

-          Nu, nu de Crăciun. Pentru că astfel de oameni nu pot primi felicitări, cu ocazia sărbătorilor creştine. I-am trimis o felicitare, chiar înainte de Anul Nou. Prin poştă.  Am cumpărat o felicitare, iar în interior am scris mesajul următor: “Un prieten de suflet, cu care am discutat despre dosarul meu de corupţie, mi-a spus că, atunci când nu este prostie, este nemernicie.” Atât. Iar acest mesaj l-am scris omului Călin Nistor, nu procurorului Călin Nistor.

# Şi totuşi, domnule Păcuraru, care este implicarea directă în acest dosar a procurorului Nistor?

-          El este cel care, la data de 11 septembrie 2007 s-a sesizat din oficiu, cum că ar exista indicii temeinice ca eu să fiu cercetat. Câteva zile mai târziu, am asistat la nişte mizerii pe care nu vreau să mi le amintesc în detaliu. Pe 27 septembrie 2007, la Realitatea TV, jurnalistul Robert Turcescu l-a invitat pe şeful DNA Bucureşti, Daniel Morar, să vorbească despre cazul meu de corupţie. Întreaga presă a fost atunci intoxicată de Daniel Morar, căruia de altfel i-am trimis şi dumnealui o felicitare, tot înainte de Anul Nou, dar nu cu un mesaj asemănător lui Călin Nistor. Dumneavoastră realizaţi câţi bani a cheltuit şi cheltuieşte statul degeaba pentru fabricarea unor astfel de dosare? Cât timp şi câte structuri, câţi oameni îşi cheltuiesc energia pentru astfel de cazuri ca al meu? Câte instituţii, de la Guvern la preşedinţie, de la Curtea Constituţională la structurile justiţiei, au trebuit să se mobilizeze pentru lansarea procedurilor în cazul meu? Un caz în care sunt achitat definitiv şi irevocabil?

# Domnule Păcuraru, aţi luat mită sau nu? După cum ne-a informat DNA Bucureşti, înalţii magistraţi v-au achitat pe motiv că faptei de “luare de mită” i-a lipsit unul dintre elementele constitutive ale acestei infracţiuni…

# Nu am luat nicio mită. Nici nu ştiu cum vă puteţi pune această întrebare. Nu înţelegeţi că DNA-ul a deschis un dosar fără să aibă niciun fel de probă? Ca să fiu mai clar…Cel care era interceptat de DNA a fost Ilie Morega, fostul şef al PNL Gorj. Eu am fost interceptat prin ricoşare, dacă pot spune astfel. Bun. El avea nişte probleme în partid, pe care le discutam des. M-a sunat la un moment dat să-l sprijin pentru a aduce doi oameni importanţi pe listele parlamentare. Ei, atunci mi-a spus exact aşa: “Şi îl sprijin şi eu pe fiul dumneavoastră în toate domeniile”. De această frază s-a agăţat DNA-ul în cazul meu. De aici, s-a concluzionat că Morega l-a ajutat pe fiul meu să obţină nişte contracte. Fiul meu avea contracte absolut legale. Am aflat foarte târziu despre ce este vorba. Cum poţi construi un dosar pe o aşa-zisă promisiune? Ce promisiune am acceptat eu? Îmi amintesc un act al DNA, prin care informau instanţa ceva de genul: “într-o cauză separată, vom analiza cum fiul lui Păcuraru a obţinut un contract din energie”. Apoi, nu am mai auzit nimic de această poveste. Să îmi amintesc apoi că fiul meu, Mihnea, fusese la o licitaţie unde participase cu oferte foarte bune şi de aceea a şi câştigat acel contract. Revin spunându-vă că întregul dosar a pornit de la acea frază a lui Morega, iar ce a urmat a fost o întreagă nelegalitate, o mare anchetă abuzivă a procurorilor de la DNA.

# Domnule Păcuraru, vorbiți despre faptul că sunteți victima unui dosar politic?

- Doamnă, ce aș putea eu crede din atâția ani de anchetă și judecată? De tevatura care s-a făcut pentru a fi decapitat din calitatea de ministru, de senator?  Mi-au distrus cariera.

# Atunci, de la ce vi se trage, domnule Păcuraru?

- De la faptul că am blocat o afacere națională, controlată de omul de afaceri Dorin Cocoș și Elena Udrea.

# Concret…?

-          În calitatea mea de ministru, am desființat un departament foarte important care funcționa la București, în cadrul Oficiului de Emigrare a Forței de Muncă. Trei firme care erau controlate de soțul doamnei Udrea aveau monopol asupra avizelor de muncă, care se cereau oricărui căpșunar. Aceste societăți emiteau acte și semnau dacă românul era sau nu apt de muncă. Altfel, nu putea pleca în Spania, Italia etc. Era vorba despre o mare nelegalitate. În primul rând că aflasem că românii puteau obține aceste avize doar la București. Era plin parcul Cișmigiu de oameni care veneau din toate colțurile țării cu noaptea în cap, ca să ajungă în timp util la coada unor ghișeuri pentru a primi așa avize. Se bătea joc de o țară întreagă. Era o mare aberație, din două motive. Primul- aceaste avize puteau fi date foarte bine șI de către agențiile locale ale Forței de Muncă, care funcționau pe raza domiciliului celui care voia să muncească peste hotare. În al doilea rând, pe cei din străinătate nici măcar nu-i interesa acest aspect. Oficialitățile străine au spus atunci că angajatorii trebuie să decidă dacă românul este sau nu apt de muncă, în niciun caz autoritatea română.

# Cât era costul unui astfel de aviz favorabil?

-          2,7 milioane de lei vechi pentru o singură persoană. Eu am decis să schimb aceste practici. Am trecut aceste atribuții către AJOFM-urile teritoriale. Ulterior am fost acuzat că am stricat o afacere de vreo 50.000 de euro a domnului Dorin Cocoș. Mi s-a spus clar că le distrug afacerile. La scurt timp, m-am trezit cu 11 dosare penale. Zece pentru abuz în serviciu, unul pentru luare de mită. Acesta deschis de Călin Nistor.

# În dosarul DNA ați fost achitat. În celelalte?

-          În toate dosarele ori am fost achitat, ori am primit neînceperea urmăririi penale. Pot spune că am suferit de un sindrom infracțional acut, din cauza tuturor acestor dosare fabricate.

# Care va fi următorul pas, domnule Păcuraru? Veți da în judecată DNA-ul?

- Acum aștept răspunsurile oficiale ale Înaltei Curți. Aștept actul prin care s-a dispus achitarea mea definitivă. Voi cântări apoi cât timp voi fi dispus să mi-l dedic celor care mi-au distrus cariera. Ei au puteri nelimitate, iar până acum, din câte știu eu, nu au răspuns decât teoretic în fața abuzurilor făcute.

(Gratiela Bâzoi- interviu acordat publicaţiei Gherila Urbană, în luna ianuarie 2012.)

 

 

 

 

 

Hits: 2879
Comments (0)Add Comment

Write comment

busyscroll back to top
 
Joomla Templates by JoomlaVision.com